Soorten opvang

Onze opvangsvormen

St. Kinderopvang Rainbow KidZ is een veilige plek waar kinderen en volwassenen met elkaar omgaan op basis van respect en gelijkwaardigheid. Agressie, discriminatie of intimidatie, in welke vorm dan ook, wordt onder geen enkele omstandigheid getolereerd.

Pre escolaar

Op 5 vaste dagen in de week met dezelfde groep kinderen en bekende groepsleidsters. samen de dag beginnen, knutselen en in een groepje, buiten op ontdekkingstocht. en voorbereiding voor de basisschool. Zo leert je kind wat hem of haar straks te wachten staat op de basisschool en is de overgang naar school minder groot. Rainbow KidZ pre escolaar is de plek waar jouw kind spelenderwijs leert wennen aan structuur en regelmaat. Zo is het voor je kind een stuk makkelijker om te wennen aan de structuur op school.
Baby’s 0 – 1 jaar Als jij gaat werken, wil je je zoon of dochter met een gerust hart achterlaten. Op de kinderopvang van RK zorgen pedagogisch medewerkers met liefde en aandacht voor jouw zoon of dochter. Zij voelen aan wat je kind nodig heeft. Een liefdevolle knuffel, een boekje voorlezen, een spelletje spelen of een aai over de bol bij het slapengaan. Met vaste pedagogisch medewerkers op de groep hebben kinderen vertrouwde gezichten om zich heen.

Wij vinden het niet alleen belangrijk dat je kind het goed heeft, maar ook dat het goed bij jou voelt. Daarom doen we ons best om ouders te spreken tijdens de breng- en haalmomenten. ’s Ochtends kun jij aangeven of er bijzonderheden zijn. Bijvoorbeeld of je kind goed geslapen heeft. Als je je kind weer ophaalt, vertellen wij graag hoe de dag geweest is. Bijvoorbeeld hoelang je kind geslapen heeft, welke activiteiten we gedaan hebben en welke ontwikkelingen we zien bij je kind. Veel zaken kun je ook lezen in het digitale ouderportaal mijn KORK//// mijn hoekje. We plaatsen hier foto’s en korte verslagen. Zo blijf je op de hoogte.( IN DE SCHRIFT SCHRIJVENWAAR KAN IK HET INVULLEN?)

Speciale behandeling voor baby’s

Baby’s krijgen een speciale behandeling. We volgen zoveel mogelijk de slaap- en voedingstijden die je als ouder aangeeft. Geef je borstvoeding? Dat is geen probleem. Je kunt afgekolfde melk meegeven. Als je in de buurt werkt, ben je ook welkom om tussendoor borstvoeding te geven.

Kinderopvang 0-2 jaar Opgroeien, ontdekken en spelen in een natuurlijke en veilige omgeving. Dagopvang voor baby’s en dreumesen. Rainbow KidZ Peuterschool voor de peuters om goed voor te bereiden om de pre escolaar te kunnen beginnen.
Samen maken we van elke dag wat moois!
Vanaf drie maanden is uw baby van harte welkom bij Rainbow KidZ. Wij verzorgen kinderopvang tot uw kind vier jaar wordt en het naar de basisschool gaat. Baby’s spelen en leren met hun hele lichaam; een dreumes heeft de behoefte om energie te verbranden, coördinatie en kracht te ontwikkelen, terwijl peuters vooral alles zelf willen doen. Zij leren spelenderwijs om te delen en maken al een beetje kennis met eigen verantwoordelijkheden.
Elke ontwikkelingsfase vraagt een andere benadering. Onze pedagogisch medewerkers geven uw kind de aandacht die bij zijn leeftijd en ontwikkelingsfase past. Zij moedigen het op het juiste moment aan en nemen bewust even afstand als dat nodig is.
Kinderopvang bij Rainbow KidZ kenmerkt zich door:
• Aparte baby-, dreumes- en peutergroepen ( horizontale groepen )
• Deskundige, gekwalificeerde medewerkers
• Een pedagogisch expert op de vestiging
• Sterk pedagogisch programma
• Kindvriendelijke, veilige omgeving
• Warme, verse bereide maaltijd
• Vast dagritme
• Een eigen tuin met moestuin
• Veiligheid en hygiëne
• 12 uur per dag open
• Vaste, vertrouwde gezichten op de groep
• Een uurtje per dag, verdeelt in 4 a 5 keren per dag betrokken via het ouderportaal, (tegen een kleine vergoeding.)

Openingstijden De vestiging is geopend van 06.30 tot 18.30 uur. U kunt uw kind brengen tussen 6.30 uur en 7.30 uur. Halen kan vanaf 16.00 uur tot 18.30 uur. Wij bieden u de mogelijkheid tot afname van extra kwartieren tussen 7.00 en 7.30 uur en tussen 18.30 en 19.00 uur. Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.
Meer weten?
Benieuwd naar de vestiging? Kom gerust eens kijken, ook uw kindje mag natuurlijk meekomen. Bel 8684720 voor een vrijblijvende rondleiding.

Peuteropvang 2-4 jaar Wat zijn de voordelen van Rainbow KidZ Peuterschool?
* Kennismaken met leeftijdsgenootjes. * We bouwen aan een solide basis en een goede voorbereiding op de basisschool. * Opgroeien op een unieke plek. * Wennen aan een vast dagritme. * Een grote diversiteit aan activiteiten en workshops.
Wil je jouw kind inschrijven of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Wat is peuteropvang? De peuteropvang van Stichting Kinderopvang Rainbow KidZ is een heerlijke en veilige plek waar kinderen vrijuit spelen en zich verder ontwikkelen. Hier stimuleren we de ontwikkeling van de peuter op een positieve manier en leren we ze rustig te wennen aan de overgang naar de kleuterklas. Maar wanneer is het tijd om je peuter deze vorm van opvang aan te bieden? Waarschijnlijk als hij of zij meer uitdaging nodig heeft of eens met andere kinderen wil spelen en leren.

Voor wie?

Alle peuters van 2 tot 4 jaar vangen we op door middel van vaste leidsters. Zij hebben allemaal een op het werk afgestemd diploma. Onze peuteropvang werkt met een vaste dagindeling. Op deze manier zorgen we voor duidelijkheid en dat heeft weer meer zelfvertrouwen bij elke peuter tot gevolg.

Communiceren, op je beurt wachten en speelgoed delen: dit is slechts een kleine opsomming van wat we kinderen op de peuteropvang bijbrengen. Ze leren omgaan met andere kinderen, maar ook met spullen van een ander, zoals speelgoed of knutselmateriaal.

Hechting & kwaliteit

Daarnaast stimuleren de leidsters ook het gebruik van taal, zelfstandig gedrag en helpen ze de kinderen hun dagelijkse omgeving te verkennen. Op die manier ontwikkelen ze sociale en persoonlijke vaardigheden en daarvan krijgen ze meer zelfvertrouwen. Het kind staat centraal en zijn of haar behoeftes zijn het belangrijkst. Voorafgaand aan de eerste ochtend op de peuteropvang is er de mogelijk om nog even de opvanglocatie te bekijken. Daarbij bekijken we de behoeftes van uw kind en daarna bouwen de leidsters stap voor stap een vertrouwensrelatie met ze op.

Op de peuteropvang werken we met een flexibele dagindeling. Op één groep peuters zitten maximaal twee leidsters, ondersteund door stagiaires of een hulp moeder. Samen vormen zij een team.
Op zoek naar een kinderopvang bij u in de buurt? Klik dan op het menukopje ‘kinderopvang’. Behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op via: Tel: 8684720
Bij onze kinderopvang Rainbow KidZ kan jouw kind rekenen op:
Tussendoortjes, zoals vers fruit en koekjes
Middagmaaltijd
Drinken
Zuigelingenvoeding tot 1 jaar betrouwbare merken
Verzorgingsproducten van betrouwbare merken
Uitdagend spelmateriaal
Kindvriendelijk ingerichte ruimtes
Educatief programma Uk en Puk om de ontwikkeling te stimuleren
Foto’s en verslagen in het digitale portaal ( mijn hoekje )
Begeleiding van professionele pedagogisch medewerkers

Dagindeling Stichting Kinderopvang Rainbow KidZ sta. Maria streeft naar een veilige en gezellige omgeving voor de peuters. Hier komen de kinderen minimaal twee dagdelen per week naar toe. We bieden ze mooie ruimtes om vrij te spelen.

Daarnaast organiseren de leidsters af en toe groepsactiviteiten. De kinderen kunnen hier aan meedoen. Zo hebben ze voldoende flexibiliteit. De indeling per dag is dan ook vrij flexibel en ziet er als volgt uit:

08:30 tot 08.45 uur – Inloopkwartiertje
08:45 tot 09:30 uur – Vrij spelen
09:30 tot 09:45 uur – In de kring, iets drinken, fruit eten en een verhaaltje doen
09:45 tot 10:00 uur – Vrij spelen
10:00 tot 10:30 uur – Activiteit, denk aan knutselen, verven of kleien
10:30 tot 11:00 uur – Buiten of in het speellokaal spelen
11:00 tot 11:15 uur – Samen opruimen
11:15 tot 11:30 uur – Afsluiting in de kring
Vanaf 11:30 uur – Peuters ( kinderen ) worden opgehaald
Naschoolsopvang ( NSO ) 4-13 jaar
Samen ondernemen, beleven en spelen in een supergezellige en stimulerende omgeving. De schakel tussen school, naschoolse activiteiten en thuis!
Wij zijn gek op kinderen en willen niets liever dan ze een leuke tijd laten beleven in de uren buiten school. Voetballen met de vrienden, een knutselworkshop, koekjes bakken of een potje =Mens erger je niet =. Je hoeft je bij ons echt niet te vervelen!
Wil je liever chillen of even je hart luchten? We hebben voor elk kind de tijd en aandacht die het nodig heeft, in een huiselijke sfeer.
Rainbow KidZ biedt kinderen van 4 tot 13 jaar naschoolse opvang in Sta. Maria. Dit kan voor en na schooltijden, op vrije dagen en natuurlijk in de vakanties! Op maandag tot en met vrijdag tussen 6.30 en 18.30 uur.
VSO; Vanaf 6.30 uur s ochtends zijn kinderen welkom. Rustig opstarten, een (zelf meegebracht) ontbijt eten, of al actief aan de slag. De medewerkers van Rainbow KidZ zorgen ervoor dat alle kinderen netjes op tijd in hun klas gebracht worden. Uiteraad kunt u tegen betaling een ontbijt pakket voor uw kind kopen.
NSO; De naschoolse opvang wordt gedurende schoolperiode 40 weken per jaar aangeboden. Keurig op tijd staan onze medewerkers op het schoolplein klaar om de kinderen op te halen na een dag school. Bij de niet direct aangrenzende scholen worden de kinderen met onze Rainbow KidZ taxi opgehaald. Altijd zijn de bestuurders vertrouwde gezichten voor de medewerkers van school en de kinderen.
Lezen, schrijven en rekenen, een spreekbeurt of misschien een toets: het zijn de verplichte en dagelijkse /vaste schoolactiviteiten. Tijdens de naschoolse opvang bij Rainbow KidZ is er aandacht, rust en ontspanning net als thuis. We bieden volop activiteiten aan en natuurlijk helpen wij graag als uw kind huiswerk heeft.

Voordelen van NSO bij Rainbow KidZ:

  • Huiselijk & ontspannen
  • Huiswerkbegeleiding
  • Aandacht voor de wensen van het kind
  • In schoolvakanties hele dagen opvang met lunch, zonder extra kosten
  • Workshops, uitjes en excursies tijdens schoolvakanties
  • Vervoer halen en brengen
  • Opvang al mogelijk vanaf één dag per week Naar huis brengen tegen een kleine vergoeding

Gastouder opvang

Maak een afspraak, Kom gerust eens langs